Siemens' vinddivision i stort ordrefald

Mens omsætningen og indtjeningen stiger i Siemens' vindmølledivision, Wind Power and Renewables, var der i det seneste kvartal ikke mange ordrer til det dansk-tyske selskab. Det fremgår af Siemens' kvartalsregnskab for første kvartal af 2014/15.

Foto: THOMAS PETER. Omsætningen i seneste kvartal steg 5,1 pct. til 17,4 mia. euro.
Læs mere
Fold sammen

Siemens-divisionen øgede omsætningen 8 pct. organisk til 1477 mio. euro i kvartalet, og indtjeningen steg 21 pct. til 80 mio. euro fra 66 mio. euro i første kvartal af 2013/14.

Dermed blev overskudsgraden øget til 5,4 pct. mod 5,0 pct. og kom mere overbevisende ind i Siemens' mål på "5 til 8 pct." for divisionen.

Der, hvor det til gengæld så sløjt ud, var på ordresiden, hvor der kun indløb ordrer for 1317 mio. euro - et fald på 44 pct. organisk.

Ordreindgangen har det dog med at svinge meget fra kvartal til kvartal, og sidste år var der da også tale om en fordobling i første kvartal, da Siemens landede en stor amerikansk ordre, selskabets største onshore-ordre nogensinde, og samtidig vandt to store tyske offshore-kontrakter fra Dong Energy til Gode Wind 1 og 2.

Siemens noterede sig desuden i kvartalet en stigning i indtjeningen fra serviceforretningen, mens opstart af produktionen en ny mølle gav ekstra udgifter.