Siemens vil angiveligt betale 1 mia. dollar til Gamesa

Tyske Siemens vil efter sigende betale omkring 1 mia. dollar i kontanter til den spanske vindmølleproducent Gamesa i forbindelse med aftalen om at kombinere de to konkurrenters vindmølleaktiviteter.

Foto: Henning Bagger. Tyske Siemens vil efter sigende betale omkring 1 mia. dollar i kontanter til den spanske vindmølleproducent Gamesa i forbindelse med aftalen om at kombinere de to konkurrenters vindmølleaktiviteter. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2016)
Læs mere
Fold sammen

Beløbet er angiveligt en særlig dividende for det nye samarbejde, og den spanske vindmøllevirksomhed vil desuden modtage en aktieandel på 41 pct. af forretningen, mens Siemens vil sidde på de resterende 59 pct.

Det oplyser kilder med kendskab til forløbet til Bloomberg News torsdag eftermiddag.

Ifølge kilderne forventes det, at de to selskaber offentliggør en aftale allerede torsdag, og at den nye vindforretning vil have en markedsværdi på omkring 11 mia. dollar.

Der skulle være tale om, at Siemens kombinerer sine offshore-aktiviteter med Gamesas landvindmølleforretning.

Hos Sydbank har aktieanalysechef Jacob Pedersen tidligere over for Ritzau Finans givet udtryk for, at en sammenlægning af Siemens' og Gamesas vindmølleforretninger kan være positivt for den danske vindmølleproducent Vestas.

»Hvis man laver en fuld sammenlægning, vil det skabe en stærkere konkurrent, men også færre spillere på markedet og dermed en sundere konkurrence. Jeg kan forestille mig, at det her kan betyde, at Vestas får en lillebitte større bid af markedet. Kunder, der tidligere har haft måske fem producenter at vælge imellem, vil fremover så kun have fire, og det vil bringe Vestas mere i spil. Jeg ser ikke for mig, at en eventuel Siemens- og Gamesa-konstellation vil vinde voldsomme markedsandele, efter de er blevet sammenlagt,« sagde Jacob Pedersen.