Siemens venter stærkt ordrekvartal på vindmøller

Siemens oplevede et kraftigt fald i ordreindgangen på vindmøller i tredje regnskabskvartal, april-juni, men det ventes at blive vendt til en noget stærkere udvikling i indeværende kvartal. Det kom frem på en telekonference efter offentliggørelsen af Siemens-koncernens regnskab torsdag morgen.

Siemens efter ordredyk: Ser stærkt ordrekvartal på møller i Q4 Fold sammen
Læs mere
Foto: RAINER JENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I kvartalet frem til udgangen af september, hvor Siemens afslutter sit regnskabsår, venter selskabet vindmølleordrer på op til 2 mia. euro. Det sagde Siemens' administrerende direktør, Joe Kaeser, torsdag efter regnskabet ifølge Bloomberg News.

Det står i skærende kontrast til udviklingen i april-juni-kvartalet, hvor Siemens i divisionen "Wind Power and Renewables" oplevede et fald i ordrerne til 0,7 mia. euro fra 2,0 mia. euro i samme periode sidste år.

Opgjort i justerede valutakurser var der tale om en tilbagegang på 70 pct. i tredje regnskabskvartal. Tallene for de enkelte kvartaler er hos Siemens meget påvirkelige af timingen for, hvornår selskabets store offshore ordrer bliver indgået.

April-juni-kvartalet var kendetegnet af få store ordrer, men allerede efter kvartalets afslutning, i starten af juli, kunne Siemens fortælle om succes på ordrefronten. Blandt andet annoncerede Siemens 6. juli en offshore ordre på 402 megawatt i Tyskland.

Siemens' vinddivision omsatte i tredje kvartal for 1,4 mia. euro, hvilket justeret for valutakurser var 9 pct. mindre end i samme periode året før. Det dækker over fald i omsætningen inden for onshore møller, mens der var vækst på offshore møller og i serviceforretningen.

Indtjeningen derimod steg til 51 mio. euro fra 41 mio. euro, hvilket øgede overskudsgraden til 3,6 pct. fra 2,9 pct. Siemens har et mål om en driftsmarginal på 5-8 pct. for vinddivisionen.