Siemens udbetaler 19 mia. kr. til aktionærerne

Aktionærerne i den tyske storkoncern kan tage hænderne i vejret. Siemens vil udbetale næsten 19 mia. kr. i udbytte. Væksten skyldes bl.a.vækst i energiforretningen, herunder salg af vindmøller fra danske Siemens Wind Power.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Europas største ingeniørvirksomhed og en af verdens største grønne teknologivirksomheder, Siemens AG , har på trods af den globale økonomiske afmatning vild fart på forretningerne og fortjenesten 

Siemens har i det seneste år aldrig før haft så høj en indtjening. I regnskabsåret 2010, der sluttede ved udgangen af september, steg driftsoverskuddet med fire procent til 58 milliarder kr. Nettooverskuddet steg med 63 procent til 30,6 milliarder kr.

Siemens energiforretning havde således en kraftig vækst i ordrene, især i fjerde kvartal. Blandt andet er det øgede salg af på grøn teknologi, herunder vindmøller fra datterselskabet Siemens Wind Power med hovedsæde i Brande med til at løfte omsætning og fortjeneste i energiforretningen.

I regnskabsåret 2010 fik moderselskabet Siemens AG en omsætning på 76 milliarder euro eller 566 milliarder kr. 

"Regnskabsåret 2010 er en succes.Vi kommer ud af den økonomiske afmatning med fuld fart. Vores vækst er stigende. Vi regner med, at vores vækst fortsætter i 2011. Vi fortsætter med at vinde ordre efter ordre, og vi regner med en klar vækst i nye ordre i 2011 sammenlignet med 201o," siger koncernchef  Peter Löscher.

Den tyske koncern overrasker i den grad analytikere og investorer. Den fremadstormende megakoncern med globalt hovedsæde i München meddeler her til morgen, at Siemens har planer om, at udbetale 2,7 euro pr. aktie, mens f.eks. Bloomberg havde vurderet, at der ville blive en dividende på omkring 2,0 euro pr. aktie .

Med 2,7 euro pr. aktie har aktionærerne dermed udsigt til at få udbetalt,  hvad der svarer til små 2,5 milliarder euro eller 18,6 milliarder kr. Det er næsten 67 procent af overskuddet efter skat, der bliver udloddet til aktionærerne

I dette og de kommende år er det bestyrelsens mål at udbetale mellem 30 og 50 procent af resultatet på bundlinien i udbytte til aktionærerne. Koncernen siger også, at den regner med at øge salget hurtigere end konkurrenterne.

I fjerde kvartal af Siemens regnskabsår 2010 steg nye ordrer med 25 procent, da Siemens underskrev en række kontrakter med kunder på vindmøller, kraftværker højspændingsledninger- og anlæg. Siemens måtte dog tage tab i health care divisionen. Denne division måtte tage nedskrivninger på næsten ni milliarder kr.