Siemens tættere på kæmpeordre i Marokko

Dansk-tyske Siemens Wind Power kan snart være på vej med en ordre af de helt store i Marokko, hvor vindmøllefabrikanten så sent som torsdag offentliggjorde planer om at bygge en vingefabrik.

Dansk-tyske Siemens Wind Power kan snart være på vej med en ordre af de helt store i Marokko, hvor vindmøllefabrikanten så sent som torsdag offentliggjorde planer om at bygge en vingefabrik. AFP PHOTO / RODGER BOSCH Fold sammen
Læs mere
Foto: RODGER BOSCH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en meddelelse sent torsdag fortæller det italienske energiselskab Enel Green Power, at det - i et konsortium med Siemens og marokkanske Nareva Holding - har fået status som "foretrukken leverandør" i seneste udbudsrunde hos de marokkanske myndigheder.

Dermed står gruppen i første række til at bygge og installere en række vindmølleparker med en samlet kapacitet på 850 megawatt (MW), hvilket ville være Siemens' største onshoreprojekt nogensinde.

Konsortiet vandt allerede i december anerkendelse hos de marokkanske myndigheder, blandt andet i konkurrence med et konsortium med Vestas og franske GDF Suez, men er altså nu rykket tættere på en endelig aftale.

Projekterne, som tæller i alt fem vindmøllefarme, kræver investeringer på 1 mia. euro, hvoraf Enel vil stå for halvdelen, oplyser italienerne. Møllerne forventes idriftsat mellem 2017 og 2020, hvorefter den marokkanske stat køber den strøm, de producerer i de første 20 år.

Siemens' nye vingefabrik placeres i Tanger på Marokkos nordkyst og ventes at komme i drift i løbet af foråret 2017.