Siemens storfavorit til at vinde gigantisk Buffett-vindprojekt

Midamerican Energy, der er en del af mangemilliardæren Warren Buffetts Berkshire Hathaway Energy, vil opføre en ny vindpark på hele 2000 megawatt i den amerikanske delstat Iowa, der anslås at koste omkring 3,6 mia. dollar, svarende til 24 mia. kr.

Ifølge branchemediet Recharge News er Vestas-konkurrenten Siemens, som er mangeårig vindmølleleverandør til Midamerican, storfavorit til at vinde ordren om at levere møller til projektet, der er blevet døbt Wind XI. (AFP PHOTO / RODGER BOSCH) Fold sammen
Læs mere
Foto: RODGER BOSCH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Ifølge branchemediet Recharge News er Vestas-konkurrenten Siemens, som er mangeårig vindmølleleverandør til Midamerican, storfavorit til at vinde ordren om at levere møller til projektet, der er blevet døbt Wind XI.

Vindparken vil ifølge Midamerican være et "gigantisk skridt" mod at realisere visionen om til tilbyde vedvarende energi til alle kunder på tværs af hele USA.

Selskabet lover ikke at hæve priserne på energi hos kunderne eller bede om finansiel støtte fra staten til at finansiere vindparken. Før opførelsen kan gå i gang, skal Midamerican sikre en blåstempling af projektet fra lokale myndigheder i Iowa.