Siemens stiger på opjustering efter stærkt første kvartal

Siemens administrerende direktør Joe Kaeser. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL DALDER

Den tyske industrikoncern Siemens opjusterer i et stærkt regnskab for første kvartal forventningerne til hele regnskabsåret 2015/16. Og det får aktien til at ligge i top på det brede Stoxx 600-indeks tirsdag middag.

En aktie i den tyske koncern stiger med 6,63 pct. til 89,13 euro. Samlet falder indekset 1,2 pct.

Siemens forventer, at koncernen kan overvinde nedgangen i den kinesiske vækst og det skarpe fald i olieprisen.

- Hvis vi ikke havde været overbeviste om det, så ville vi ikke have opjusteret på et tidspunkt, som mange vil mene er en smule tidligt, siger administrerende direktør Joe Kaeser til Bloomberg News.

Det er første gang, at direktøren står bag en opjustering, siden han flyttede fra stillingen som finansdirektør til administrerende direktør hos Siemens i august 2013.

Siemens venter en basal indtjening per aktie på 6,0-6,4 euro, mens det tidligere ventede et resultat på 5,9-6,2 euro per aktie.

I årets første kvartal nåede tyskerne et nettoresultat på 1,6 mia. euro, hvilket var 42 pct. mere end i samme periode sidste år. Ordreindløbet har også været god i kvartalet, hvor det er steget 27 pct. til 22,8 mia. euro.

Omsætningen landede på 18,9 mia. euro og lå dermed 8 pct. højere end realiseret i første kvartal af det foregående regnskabsår.

Inden for vindmølledelen, der hører under Wind Power and Renewables, faldt omsætningen 19 pct. til 1197 mio. euro, mens divisionens indtjening faldt 37 pct. til 51 mio. euro.

/ritzau/FINANS