Siemens skal fyre 4500 efter faldende indtjening

Den tyske industrikoncern Siemens vil skille sig af med 4500 medarbejdere, da faldende oliepriser har presset tyskernes indtjening.

Model af Siemens nye kæmpemølle Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske industrikoncern Siemens vil skille sig af med 4500 medarbejdere, da faldende oliepriser har presset tyskernes indtjening.

Det oplyser den tyske koncern i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal af regnskabsåret 2014/2015.

Annonceringen af fyringsrunden kommer oven i 9000 andre fyringer, som den tyske industrikoncern allerede har varslet i løbet af det seneste halve år.

- Ved at indlede disse foranstaltninger er virksomhedens strukturelle reorganisering stort set blevet gennemført. Rentabiliteten i vores industrielle forretning viser, at der stadig er noget at forbedre, siger Joe Kaeser, administrerende direktør i Siemens, i en meddelelsen til regnskabet.

Siemens overskud faldt i andet kvartal med 4,9 pct. til 1,66 mia. euro, hvilket var et større fald, end analytikerne havde ventet, da de ifølge Bloomberg News havde regnet med et overskud på 1,71 mia. euro i kvartalet.

Derimod var Siemens omsætning højere end ventet. Siemens' løftede toplinjen med 8,1 pct. til 18,1 mia. euro i andet kvartal, hvilket samtidig var 0,5 mia. euro højere, end analytikerne havde forventet.