Siemens sikrer stor vindmølleordre

Siemens Wind Power i Brande skal levere vindmøller for ni milliarder kroner til Italien. Ordren kommer to dage efter, at Vestas fyrede 3000 medarbejdere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vindmøllekoncernen Siemens Wind Power i Brande har sikret sig en ordre på levering af op til 260 landvindmøller til Enep Green Power, som er datterselskab til det italienske elselskab Enel S.p.A. Samlet set er ordren på ni milliarder kroner, skriver AOH. Dk Alt om Herning.

Ifølge pressechef i Siemens A/S Tanja Thorsteinsson skal møllerne produceres i Brande og Aalborg.

- Så det er klart, at ordren er positiv for arbejdspladserne i lokalområdet, siger hun.

I alt beskæftiger Siemens Wind Power i Danmark omkring 5600 medarbejdere, og den nye ordre er medvirkende til, at der skal ansættes yderligere 400 medarbejdere det kommende år.

Tirsdag meldte den store vindmølleproducent Vestas, at koncernen fyrer 2000 medarbejdere her i landet, fordi det er blevet for dyrt at producere vindmøller i Danmark. Tanja Thorsteinsson siger, at den nye ordre giver et lille håb for nogle af de fyrede.

- Det er klart, at de fyrede Vestas-medarbejdere vil have nogle kvalifikationer, som vi kan bruge. Men jeg hverken kan eller vil love noget, siger hun.

/ritzau/