Siemens redder Skykon-fabrik

Storkunden Siemens vil stadig handle med de fabrikker der indgik i krakkede Skykon.

Foto: Colourbox / arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vindmøllekoncernen Skykon er splittet op efter koncernens konkurs i december, men en stor del af aktiviteten ser ud til at kunne bevares. I dagbladet Børsen melder Siemens Windpower, der var storkunde hos Skykon, således ud, at man fortsat vil bruge flere af fabrikkerne som leverandører.

- Vi har støttet Skykon under deres betalingsstandsning, og vi vil fortsat købe blandt andet vindmølletårne fra Welcon (største selskab i Skykon, red.), udtaler Siemens Wind Powers administrerende direktør, Jens Peter Saul, til Børsen.

Tidligere ejer kører videre

En af de fynske virksomheder, der gik ned med Skykon er blevet overtaget af den tidligere ejer Mogens Marxen, der nu viderefører den virksomhed, han solgte til Skykon i 2008, under navnet MM Composite.

Selskabet laver komponenter til vindmøllevinger med Siemens som aftager.

Læs også:

Vindmøllefirma skriger på folk

Skykon koster rigmand millioner

Lindø-planer skrinlagt

Et sted der dog påvirkes kraftigt er det tidligere Lindø-værft, hvor Skykon skulle have åbnet en stor produktion af vindmøllefundamenter.

Direktør for Lindoe Offshore Renewable Center, Claus Hviid Christen, bekræfter, at planerne er skrinlagt, men han er alligevel fortrøstningsfuld med hensyn til fremtiden og regner med at kunne finde en anden investor.