Siemens og Gamesa tæt på en transaktion

Tyske Siemens og den spanske vindmølleproducent Gamesa er tæt på at kunne annoncere den ventede transaktion om at kombinere de to selskabers vindmølleaktiviteter.

Foto: CESAR MANSO

En transaktion kan blive offentliggjort allerede i denne uge skriver avisen med henvisning til "folk med kendskab til forholdet".

Det skriver Wall Street Journal.

Der skulle angiveligt være tale om, at Siemens kombinerer sine offshore-aktiviteter med Gamesas landvindmølleforretning, hvilket vil give Siemens en ejerandel på omkring 60 pct. i den samlede forretning.

Kilderne oplyser ifølge Wall Street Journal endvidere, at selskaberne gennem sammenlægningen af aktiviteterne kan realisere årlige besparelser på omkring 200 mio. euro, og at selskabet skal fortsætte med at være noteret på børsen i Madrid og vil være ledet af Games bestyrelsesformand, Ignacio Martin.

Der har været spekuleret i, hvad Gamesa og Siemens skulle stille op med Gamesas halvpart i offshorevindmølleselskabet Adwen, men den knast kan angiveligt løses ved, at Areva sælger sin halvdel til en kombineret Siemens/Gamesa-enhed, eller at hele joint venturet sælges til en tredjepart.

Ifølge kilderne foretrækker Siemens og Gamesa at finde en potentiel køber til Adwen som led i aftalen, men vis det ikke er muligt vil forretningen blive integreret i den samlede forretning.

Hverken Siemens eller Gamesa har ønsket at kommentere forholdene, skriver Wall Street Journal.