Siemens leverede højere resultat end ventet i fjerde kvartal

Den tyske industrigigant Siemens leverede et bedre end ventet overskud i selskabets fjerde kvartal, der sluttede med udgangen af september.

Foto: MICHAELA REHLE

Overskuddet fra såkaldte industrielle operationer landede på 2,45 mia. euro mod ventet 2,41 mia. euro af analytikerne ifølge Bloomberg News.

- Det regnskabsår, der sluttede i september, var et af de stærkeste i vores historie, fastslog koncernchefen Joe Kaeser i regnskabsmeddelelsen.

Omsætningen i kvartalet blev på 21,95 mia. euro.

Ordreindgangen i fjerde kvartal faldt 13 pct. til 20,33 mia. euro, da der i det samme kvartal sidste år var flere store ordrer.

Selskabet oplyste i regnskabet, at man vil børsnotere selskabets healthcare-aktiviteter selvstændigt. Der foreslås et udbytte på 3,60 euro per aktie.

Selskabets vinddivision, der er under sammenlægning med spanske Gamesa, meldte om en omsætning i fjerde kvartal, der steg 6 pct. til knap 1,6 mia. euro og et overskud på 132 mio. euro mod 72 mio. euro i det samme kvartal i 2015.

Overskudsgraden steg til 8,3 pct. fra 4,8 pct. Divisionen oplevede en ordreindgang på 1,2 mia. euro, hvilket var noget mindre end i det tilsvarende kvartal året før, hvor indgangen var på 2,7 mia. euro. I det tal var dog en megaordre på 1,2 mia. euro til en offshore vindmøllepark i Tyskland samt flere store ordrer til landprojekter, oplyser Siemens.