Siemens Gamesa sætter ledelsesholdet - dansker tilbage på holdkortet

Siemens Gamesa Renewable Energy, som efter fusionen af vindmølleaktiviteterne hos tyske Siemens og spanske Gamesa for alvor udfordrer Vestas på tronen som verdens største vindmølleselskab, har fået sat holdkortet for topchefer.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: VINCENT WEST

Som ny administrerende direktør er valget faldet på Markus Tacke, som tidligere har været administrerende direktør for Siemens Wind Power, men i kort tid har stået som den ansvarlige for selskabets havvindmølleaktiviteter.

Tacke overtager topchefstillingen fra Ignacio Martin, som i april annoncerede et ønske til bestyrelsen om at fratræde, når fusionen mellem Siemens og Gamesa var færdig, og integrationen selskaberne imellem var godt undervejs.

Det fremgår af en meddelelse fra Siemens Gamesa, som også har sat navn på den nye chef for offshore-aktiviteterne.

Her er valget faldet på danskeren Michael Hannibal. Han har i de sidste tre år været direktør for samme aktiviteter hos Siemens Wind Power, før han for en kort bemærkning blev afløst af Markus Tacke.

Tidligere har Siemens Gamesa udpeget Andrew Hall som finansdirektør, Xabier Etxeberria som chef for onshore-forretningen, Mark Albenze som direktør for service og David Mesonero som direktør for udvikling, strategi og integration.

/ritzau/FINANS