Siemens Gamesa: Driftsresultatet blev halveret i første kvartal

Et kraftigt fald i både omsætningen og indtjeningen var kendetegnende oktober, november og december for den tysk-spanske vindmølleproducent Siemens Gamesa.

Et kraftigt fald i både omsætningen og indtjeningen var kendetegnende oktober, november og december for den tysk-spanske vindmølleproducent Siemens Gamesa. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vincent West

Den samlede omsætning dykkede med 23 pct. i første kvartal af det skæve regnskabsår 2017/18, til 2127 mio. euro. Det skyldes et fald på 26 pct. i omsætningen inden for vindmøller til 1840 mio. euro, fremgår det af regnskabet tirsdag morgen.

I samme periode blev driftsresultatet, EBIT, før værdijusteringer samt restrukturerings- og integreringsomkostninger 133 mio. euro, og det er en halvering fra resultatet i samme kvartal et år tidligere.

På trods af faldet lever resultaterne dog indtil videre op til selskabets egne forventninger til hele 2017/18, fremgår det af regnskabet.

»Den økonomiske præstation mellem oktober og december var på linje med vores forventninger til 2018, som indeholder et prisfald på onshore vindmøller, forventet sæsonmæssige udsving (højere aktivitet i andet halvår) og effekten af synergier,« skriver Siemens Gamesa.