Siemens går til politiet efter brud på Krim-embargo

Læs mere
Fold sammen

Et sæt Siemens-gasturbiner solgt til Rusland er blevet flyttet til Krim-halvøen. Det er et brud mod den internationale embargo og Siemens vil nu politianmelde de ansvarlige personer.

Det skriver Reuters baseret på udmeldinger fra den tyske industrikoncern.

Oprindeligt skulle turbinerne være brugt i Taman i det sydlige Rusland, men er altså ifølge Siemens blevet sejlet til Krim i stedet. Det er et brud med kontrakten med kunden Technopromexport.

Allerede i starten af juli blev der spekuleret i, om Siemens havde brudt den internationale embargo mod Krim-halvøen, som Rusland har annekteret i strid med internation lov.

Det skete, da turbinerne, der er af en type, der kun produceres at Siemens, blev leveret til Krims største by, Sevastopol.

Siemens vil nu forsøge at få turbinerne væk fra Krim og tilbage til Taman. Hvis ikke det lykkes vil Siemens forsøge at få ophævet kontrakten.

- Over de sidste måneder har vores kunde bekræftet flere gange på skrift, at turbinerne ikke ville blive leveret til Krim. Som konsekvens heraf vil Siemens retsforfølge de ansvarlige individer, meddeler Siemens mandag ifølge Reuters.

Siemens har samtidig indledt en større intern undersøgelse af alle sine russiske datterselskaber og sine partnere i Rusland.

/ritzau/FINANS