Siemens: For tidligt at spå om Gamesa-fusions konsekvenser

Siemens Wind Power og Gamesa er netop gået sammen om at skabe verdens - på nogle parametre - største vindmølleselskab. Men fusionen er endnu så ny, at der ikke kan afsløres mange detaljer om det fælles selskabs fremtid.

Arkivfoto. Siemens Wind Power og Gamesa er netop gået sammen om at skabe verdens - på nogle parametre - største vindmølleselskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stockr

Det fortæller direktør Michael Hannibal fra Siemens Wind Power til Ritzau Finans onsdag.

»Nu har vi lige dannet et nyt selskab, som nærmest er få timer gammelt, og der skal vi selvfølgelig kigge på, hvad der skal se, og vi skal lægge strategier for landmøller og havmøller. Når de er klar, så bliver der mere klarsyn over det,« siger Michael Hannibal om fusionen.

Derfor kan han heller ikke fortælle noget om de potentielle konsekvenser for Siemens' vindforretning i Danmark, der har enorme udviklings- og produktionsområder i Aalborg og især Brande samt et stort salgskontor i Vejle.

»Det vil vi komme tilbage til, når vi har overblik over det nye selskab. Væksten i markedet er uden for Danmark, men Danmark er et fantastisk vidensland, og vi vil selvfølgelig gøre brug af den viden, der skal til,« siger Siemens-chefen.

Dansk-tyske Siemens har hidtil haft en klar førerposition på havmøllemarkedet, mens spanske Gamesa er blandt de største på landjorden - kun overgået af Vestas, General Electric fra USA og kinesiske Goldwind.

»Det er tanken med det nye selskab at have en global dækning og et meget stærkt produktprogram både til havvind og landvind. Det er to vækstmarkeder, hvor vækstraten er størst inden for havvind, men den årlige volumen i landvind er jo ganske meget større,« siger offshore-chefen.

Det fælles selskab har onsdag fået en ny ledelse, og Michael Hannibal, der hidtil har været direktør for havmølledelen i Siemens, men må se rollen som offshore-chef i det fælles selskab gå til hans tidligere overordnede, Marcus Tacke. Hvad han nu skal lave, er ifølge direktøren "ikke defineret" endnu.

»Jeg har været utroligt glad for min tid som ansvarlig for havmølleforretningen, og jeg har arbejdet tæt sammen med Marcus Tacke i nogle år. Jeg er helt sikker på, at han vil tage stafetten og drive det stærkt videre.«

»Hvad jeg selv skal lave, er ikke helt præcis defineret på det her tidspunkt, da selskabet kun er få timer gammelt, men jeg er sikker på, at det nye selskab får en rigtig spændende fremtid,« siger Michael Hannibal.