Siemens' danske direktør siger op efter 15 år

Jukka Pertola vil fremover fokusere på bestyrelsesarbejde.

Efter 15 år som administrerende direktør for det tyske konglomerat Siemens' danske afdeling har Jukka Pertola sagt op. Arkivfoto: Claus Fisker, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Siemens skal på jagt efter en ny direktør til selskabets danske forretning, da direktøren gennem 15 år, Jukka Pertola, har sagt sit job op.

Finnen har været i Siemens siden 1984 og været direktør for den danske forretning siden 2002. Han stopper ved udgangen af regnskabsåret i september, hvorefter han fremover vil fokusere på bestyrelsesarbejde.

Jukka Pertola er formand for bestyrelserne i medicinalselskabet Leo Pharma og sattelitvirksomheden Gomspace - og blandt andet medlem af bestyrelserne i Cowi og Delta.

Desuden har han kurs mod bestyrelseslokalet i Tryg, der i første omgang vil have ham ind i bestyrelsen her til foråret, hvorefter det er planen, at han skal afløse Jørgen Huno Rasmussen som formand, når han stopper i 2018.

Jukka Pertola er finne af fødsel og uddannet elektronikingeniør i Helsinki. Han blev ansat i Siemens i 1984, først som praktikant i softwareudvikling, siden bl.a. som produktchef i Finland, systemingeniør i München og direktør for Private Communication Systems i Finland.

Siemens har endnu ikke fundet en afløser for Jukka Pertola.

8.000 ansatte i Danmark

Siemens arbejder i Danmark inden for en lang række forretningsområder - blandt andet vindmøller, jernbaner og udstyr til sundhedssektoren.

I regnskabsåret 2015/16, der løb til september sidste år, var omsætningen i Siemens' danske forretning på 3,7 mia. kr., mens overskuddet på bundlinjen steg til 153 mio. kr. Den danske forretning har løftet indtjeningen de sidste fire år. I år forventes omsætningen at stige 7-10 pct.

Siemens har cirka 8.000 ansatte i Danmark, hvis man også tæller de ansatte med i Siemens Wind Power, hvor Jukka Pertola har været bestyrelsesformand. På verdensplan har Siemens knap 350.000 ansatte fordelt på 190 lande.

Ritzau Finans/Th.