Siemens bygger ny offshore-vindmøllefabrik i Cuxhaven

Siemens investerer 200 mio. euro til bygning af sin første produktionsfacilitet til offshore vindmøllekomponenter i Tyskland.

ARKIVFOTO. Siemens investerer 200 mio. euro til bygning af sin første produktionsfacilitet til offshore vindmøllekomponenter i Tyskland.  Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siemens investerer 200 mio. euro til bygning af sin første produktionsfacilitet til offshore vindmøllekomponenter i Tyskland.

Fabrikken opføres i Cuxhaven og skal fremstille naceller til selskabets møller, der er designet til havet og har en kapacitet på 7 megawatt.

Fabrikken ventes at være klar til at producere de første naceller fra medio 2017, fremgår det af en meddelelse fra Siemens, der kalder fabrikken den mest betydelige nye produktionsfacilitet for selskabet i Tyskland de senere år.

- Fabrikken vil beskæftige op til 1000 uddannede medarbejdere. Udbygningen af offshore vindenergikapacitet i Tyskland og Europa repræsenterer en enorm mulighed for det nordlige Tyskland og Siemens, siger Siemens' topchef Joe Käser i meddelelsen.