Sidste års rekordvækst i dansk mode er sat på pause

Modeugen åbner onsdag, mens ny analyse viser, at modebranches rekord-omsætning fra sidste år er sat i bero.

Den højeste omsætning, modebranchen i Danmark nogensinde har oplevet, er sat i bero. Det viser ny analyse fra Dansk Mode og Textil. Sidste år oplevede branchen en vækst på 5 procent - svarende til 42,2 milliarder kroner. Nu går modebranchen samlet 0,5 procent tilbage. Scanpix/Andreas Beck Fold sammen
Læs mere

Det er med økonomiske udfordringer, at modeugen åbner onsdag i København. Det viser en ny analyse fra Dansk Mode og Textil, der bekræfter at branchen går 0,5 procent tilbage i forhold til den rekordhøje vækst sidste år.

Ifølge Michael Hillmose chef og analyseansvarlig i Dansk Mode og Textil, skyldes det et enormt godt år for den danske modebranche i 2015. Væksten har siden været under pres, da branchen ikke havde samme stigning i år.

»Vi kan ikke opveje det fald, vi oplevede på hjemmemarkedet. Det betyder, at vi samlet set i starten af året ikke har haft nogen vækst i salget af modetøj«, siger Michael Hillmose.

Sidste år havde branchen en vækst på fem procent - svarende til 42,2 milliarder. Det er den største vækst, modebranchen nogensinde har haft. Men den stigning er ikke fortsat med ind i 2016.

Ifølge Michael Hillmose kan Storbritanniens ønske om at træde ud af EU have stor betydning for modebranchens samlede vækst i fremtiden. Sidste år solgte branchen 25 procent mere til Storbritannien end året før.

»Den vækst, frygter vi, vil gå i stå på grund af briternes ønske om at træde ud af den Europæiske Union«, siger han og tilføjer:

»Branchens virksomheder eksporterer til mange andre lande end kun Storbritannien. Så selv om eksporten til Storbritannien skulle bremse op, så har vi jo stadig et stort tysk marked, som vi vil lægge vægt på.«

Sidste år eksporterede Dansk modebranche for 7,5 milliarder kroner til Tyskland. Det er 15,1 procent mere end året før.