Shopping-apps til smartphones bliver det næste hit

Undersøgelse fra Ericsson viser, hvilke forbrugertrends der kan komme til at gøre sig gældende i 2014. Antallet af shopping-apps til smartphones ventes at eksplodere.

I takt med at smartphones bliver mere udbredte, så ventes apps fortsat at stige i antal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rolf Vennenbernd
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det svenske tele-teknologiselskab Ericsson har vanen tro sat sig for at finde ud af, hvad der kommer til at ske på den elektroniske forbrugerfront i det kommende år, og når det kommer til 2014, så vurderer Ericsson, at smartphone-apps bliver centrale.

I hvert fald peger Ericsson Consumerlab, der står bag undersøgelsen, i en pressemeddelelse på, at der kommer til at ske noget markant inden for én type apps - nemlig dem, der er målrettet shopping og restaurantbesøg. Her viser undersøgelsen, at man kan vente en stigning af apps til de formål på 30 procent i 2014.

Ericsson noterer sig, at verdens smartphonebrugere i dag samlet set har tæt på en million forskellige apps til rådighed, hvis man tæller de tre store elektroniske app-butikker med. Og det antal er der ikke meget, der tyder på, bliver mindre lige nu og her.

Flere og flere mennesker vælger på globalt plan at investere i den lille lommecomputer og telefon. Det tog fem år at nå en milliard smartphone-abonnementer - men det vil kun tage to år at nå op på de to milliarder, spår Ericsson.

Det er da også heri, man skal finde årsagen til, at teknologier, der er forbundet med smartphones, topper listen over, hvad der rykker i 2014. Biometriske passwords og måling af kropsdata ventes i den forbindelse også at blive »stort« i det kommende år. Og begge dele går hånd i hånd med smartphones.

I den forbindelse noterer det svenske selskab sig, at mere end hver anden dansker i dag ejer en smartphone, og at København er den storby i verden, der har den bedste app-dækning - målt på driftsikkerhed på datatunge apps.

Forskningsleder ved Ericssons Consumerlab, Michael Björn, mener, at apps i høj grad kommer til at præge forbrugernes tankegang de kommende år.

»Det bliver snart vigtigere at have de rigtige apps end den nyeste smartphone, og der ligger et stort samfundspotentiale i denne parathed og velvillighed vi ser hos forbrugerne overfor apps,« siger han i meddelelsen.