Shopperne i lufthavnen baner vejen for kæmpefly

Københavns Lufthavnen har i årets første ni måneder investeret heftigt for blandt andet at kunne tage imod de store Boeing A380-fly. Udgifterne skal hentes ind igen på shopping, hotel og parkering

Københavns Lufthavn skal igen udvide, så man også kan håndtere kæmpeflyet Airbus A380, som har plads til helt op mod 840 passagerer. En af slagsen var for første gang på besøg i lufthavnen i september 2010. Foto: Keld Navntoft, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Kastrup Lufthavn har allerede nu efter kun ni måneder af året brugt 783,3 mio. kroner på investeringer og udbygning af lufthavnen. Sidste år brugte lufthavnen 543,2 mio. kroner på samme formål.

De mange penge er gået til om- og udbygning af passagerområder, kontorer i Terminal 2 og til udbygningen af Finger C samt udvidelse af en startbane.

Udvidelsen bliver blandt andet lavet for, at lufthavnen kan håndtere de store mega-jumbo A380-fly, som flyselskabet Emirates fra den 1. december vil bruge på den faste flyrute mellem København og Dubai.

Investeringerne skal primært dækkes af de forretningsområder, der ikke direkte har med luftfart at gøre - altså shoppingområdet, hoteldrift og parkering.

Flere passagerer i lufthavnen

I de første ni måneder af 2015 er passagertallet i lufthavnen steget med to pct., men alene shoppingområdet har oplevet en stigning i salget på syv pct. Det vil altså sige, at folk er begyndt at købe mere, når de opholder sig i lufthavnen.

Thomas Woldbye, administrerende direktør for Kastrup Lufthavn mener, at stigningen skyldes lufthavnens forbedrede udvalg af shoppingmuligheder.

»Det er vigtigt, at vi fortsat er i stand til at øge attraktiviteten af vores ikke-aeronautiske tilbud. For det første fordi det gavner passagertilfredsheden, og for det andet fordi den ikke-aeronautiske indtjening er med til at sikre, at vi fortsat kan fastholde et højt investeringsniveau i specielt den aeronautiske del af forretningen,« skriver Københavns Lufthavns administrerende direktør Thomas Woldbye i en pressemeddelelse.