Shopamok: Alibaba scorede 260 mia. kr. på Singles' Day

Den store shoppingbegivenhed Singles' Day har indbragt den kinesiske internethandelsgigant Alibaba godt 257 mia. kr., hvilket er ny rekord.

 

De kinesiske forbrugere er vilde med fænomenet Singles' Day, som er en kinesisk shoppingdag i stil med Black Friday. Og det skæpper godt i kassen hos Kinas største onlineforhandler, Alibaba, som sammenlagt scorede 260 mia. kr. fra de købelystne »singler«.

Allerede efter 16,5 timer var omsætningsrekorden på knap 210 mia. kr. fra november 2018 slået, skriver CNN Business.

Analytikere havde ellers spået et svagere salg i år, som følge af at den kinesiske økonomi er gået ned i gear, samtidig med at man ligger i åben handelskrig med USA.

Selv om vi også herhjemme har mange singler – som Singles' Day med fokus på selvforkælelse er en fejring af – har begivenheden endnu ikke fået samme tag i de danske forbrugere som for eksempel Black Friday. Men i Kina slår den salgsmæssigt både Black Friday og Cyber Monday tilsammen – hvilket har gjort det til verdens største handelsdag.

Jeffrey Halley, seniormarkedsanalytiker for Asia Pacific i Oanda, skrev mandag i en kommentar, at uanset hvor slemt det står til med økonomien, så lokker de stærkt nedsatte priser altid forbrugerne på banen.

Satser på de mindre udviklede områder i Kina

Marketingchefen i Alibaba, Chris Tung, udtalte i et interview til CNN, at giganten inden for internethandel fortsat tror på vækstpotentialet i økonomien.

»Vi satser i stigende grad på de mindre udviklede områder i Kina for at nå flere nye onlineshoppere, så der er et enormt uudnyttet potentiale,« lød det fra Chris Tung.

Singles' Day er opstået i Kina som en slags modreaktion på valentinsdag. Man har valgt datoen 11. november, da ettallet ligner en person, som er alene – og datoen derfor symboliserer flere mennesker, som står sammen om at være alene.

Alibaba begyndte at tilbyde Singles' Day-rabatter i 2009 og har siden gjort dagen til et 24-timers amokløb med onlineshopping i Kina. Andre kinesiske internethandelsplatforme som JD.com og fysiske butikker deltager også, og begivenheden er begyndt at få gennemslagskraft uden for Kina, skriver CNN Business.