Shelter Bricks skal gøre den cirkulære økonomi til virkelighed

Opfinder: Søren Berg

Søren Berg har de sidste seks år arbejdet med sit bud på, hvordan man kan løse en del af problemerne med plastikforuregning. Han har opfundet Shelter Bricks, som er patenterede byggeelementer i plastik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Søren Berg (56 år) er industriel designer med en bred baggrund. Han interesserer sig fra alt fra atomfysik til filosofi, som han har læst på universitetet, og han har arbejdet med både møbeldesign, design af legeredskaber og som konsulent.

 

Han er også en kendt skikkelse inden for makerbevægelsen og tilbringer en stor del af sin fritid på FabLab.

De sidste seks år han han brugt en stor del af sin tid og op mod 300.000 kr. på et projekt, der skal være med til at reducere et af verdens store miljøproblemer, forurening med plastik.

Søren Berg har udviklet et patenteret byggeelement i genbrugsplast, som kan samles helt uden værktøj, og som kan bruges til at bygge enkle huse, f.eks. enkle og billige huse til flytninge.

 

Det hele er tænkt som en cirkulær økonomi, hvor man indsamler og producerer plastikelementerne, som skal mærkes og måske udstyres med en tilbagekøbsklausul, så de kan blive indsamlet efter endt brug.

En slags Legoklodser for voksne lød det fra dommerne, der var begejstrede for idéen, og mente, at Søren Berg skulle have et boost, så hans klodser kunne bevæge sig fra prototypestadiet og ud i den store verden.