Shells topchef varsler højere oliepriser

Shells administrerende direktør advarede tirsdag om, at olieprisen kunne vende tilbage til tidligere niveauer, hvis OPEC holder kursen, mens de store olieselskaber skærer i deres investeringer.

Ben van Beurden, der er administrerende direktør hos Royal Dutch Shell, fortalte ved en konference i London, at han så de første, blandede signaler om højere oliepriser, efter at olieprisen er blevet mere end halveret til et niveau omkring 50 dollar per tønde. Fold sammen
Læs mere
Foto: FLORIAN PLAUCHEUR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ben van Beurden, der er administrerende direktør hos Royal Dutch Shell, fortalte ved en konference i London, at han så de første, blandede signaler om højere oliepriser, efter at olieprisen er blevet mere end halveret til et niveau omkring 50 dollar per tønde. Det ville dog tage længere tid at rebalancere udbud og efterspørgsel, da skifergasproducenterne havde vist sig mere modstandsdygtige end først antaget.

Det skriver Financial Times.

Direktøren så mulighed for, at priserne kunne vende tilbage til tidligere tiders højder, hvis OPEC fortsatte den nuværende produktion samtidig med, at de store olieselskaber skar i investeringerne. De ubekendte i den prognose er dog både Saudi-Arabien, der traditionelt har været svigende i olieproduktionen, og OPEC's sammenhængskraft, vurderede direktøren. Hvis det lykkes OPEC at holde sammen, vil priserne kunne stige igen. Men hvis ikke:

- Så vil verden måske finde sig selv i et hjørne, hvor aktierne er rebalancerede, væksten i skifergas er bremset, og olieproduktionen uden for OPEC og USA begynder at falde på grund af færre investeringer. Til den tid er det usandsynligt, at der vil være kapacitet tilovers i systemet, sagde Ben van Beurden ifølge Financial Times. I så fald ville priserne kunne tage et stort hop og udløse stærkt vækst i amerikansk skifergas samt efterfølgende volatilitet, lød prognosen.