Shell-topchef: Olieprisen forbliver lav resten af året - avis

Torsdag ventes Shell-topchef Ben van Beurden i en tale i London at advare industrien mod at have for store forventninger til en hurtig genoprejsning af olieprisen. Han vurderer, at prisen vil forholde sig på det nuværende niveau resten af 2015.

Foto: BEN STANSALL.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver den britiske avis The Telegraph, som er i besiddelse af et udkast til talen.

- Markedet vil forblive volatilt. Men jeg ser umiddelbart ingen ændringer i de fundamentale oliemarkedsvilkår, ventes topchefen at udtale torsdag.

Olieselskaber over hele verden er blevet ramt af et fald i olieprisen på mere end 50 pct. siden juni 2014, og en tønde olie koster nu under 50 dollar.

Det store prisfald har fået Shell til at skære 15 mia. dollar i omkostninger og lægge flere olieprojekter på hylden, mens analytikere frygter, at britiske olie- og gasprojekter for mere end 100 mia. dollar vil bliver udskudt eller helt annulleret som følge af prisfaldet.

Ikke desto mindre forventes Ben van Beurden i sin tale torsdag at advare markedet mod, at økonomisk vækst på sigt kan medføre så stor stigning i efterspørgslen, at olielagre kan komme under pres.

- Sammenlignet med sidste år venter Den Internationale Valutafond, IMF, at den globale økonomi vil vokse. Dermed må efterspørgslen efter olie også stige, og med de priser vi ser i dag, vil udbuddet ikke kunne følge med, vil topchefen The Telegraph udtale.