Shell løfter sløret for ny strategi

Ben Van Beurden, administrerende direktør for Shell, ved en pressekonference 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Shell udlægger sin nye strategi for, hvordan olieselskabet skal håndtere skiftet fra fossile brændstoffer og lover blandt andet, at selskabet vil følge med i den globale overgang til renere energi.

Det skriver Financial Times.

I Shells nye strategi giver oliegiganten udtryk for, at den ikke frygter at stå tilbage med aktiver, mens verden fortsætter med at gå væk fra fossile brændstoffer. Selskabet forventer således, at omkring 80 pct. af de nuværende bekræftede olie- og gasreserver stadig vil producere i 2030.

Shell forventer yderligere, at reserverne vil forblive konkurrencedygtige selv med en oliepris så lav som 40 dollar (240,80 kr.) per tønde. I dag er prisen på 70 dollar per tønde.

Ifølge Ben van Beurden, der er administrerende direktør for Shell, er det at forstå, hvad klimaændringer kommer til at betyde for Shell, et af de største strategiske spørgsmål, som selskabet står overfor.

Strategien blev offentliggjort i en rapport fra Shell, der blandt andet beskriver forskellige scenarier, som selskabet kan møde i fremtiden.

I rapporten indrømmede Shell blandt andet, at efterspørgslen af olie højst sandsynligt vil nå sit højdepunkt og derefter falde, men at processen vil tage flere årtier.

Ifølge Ben van Beurden bliver en del af Shells fremtidige strategi at holde sig på linje med samfundet og sine kunders forventninger og derved arbejde på at reducere sin CO2-udledning.

/ritzau/FINANS