Shell forlader Arktisk efter skuffende resultater

Royal Dutch Shell meddelte mandag, at energiselskabet vil indstille olieboringsprojekter i Arktis for i alt 7 mia. dollar, efter en enkelt boring leverede skuffende resultater samt de historiske lave oliepriser. Det skriver the Wall Street Journal.

Royal Dutch Shell meddelte mandag, at energiselskabet vil indstille olieboringsprojekter i Arktis for i alt 7 mia. dollar, efter en enkelt boring leverede skuffende resultater samt de historiske lave oliepriser. Det skriver the Wall Street Journal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Snyder
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det er skidt for Shell, men også for industrien og for USA. Oliepriserne skal være højere før energiselskaberne kan fristes til at vende tilbage til Arktis, siger Fadel Gheit, analytiker hos Oppenheimer of Co., til the Wall Street Journal.

Fadel Gheit kalder Shells indstilling af olieboringer i Arktis for den hidtil dyreste i industrien. Flere energiselskaber har i årevis sendt lange blikke mod nord, men omkostningerne forbundet med at bore i områder med is, og ligeså vel faren, har fået flere til at genoverveje området. Dog vurderede Shell, at Arktis fortjente en chance mere, efter selskabet i 2008 foretog sine første olieboringer i Arktis uden held.

Shells mislykkede olieeventyr i Arktis er den seneste skuffelse blandt mange for selskabet. I løbet af sommeren påbegyndte Shell håbefulde boringer i Chukchi Sea, ud for Sibiriens kyst, men som måtte sende selskabet tomhændet hjem. Derudover har Shell af flere omgange været mødt med protester fra miljøaktivister og amerikanske politikere. Senest da Shell besluttede sig for at bore ved Alaskas kyst, hvilket fik demokraternes Hillary Clinton på mærkerne, og sidenhen fik investorerne til at så tvivl om regionens potentiale.