Shell-boss: Risikoen ved BG-aftale er overvurderet

Direktør for Shell, Ben Van Beurden udtaler, at investorernes frygt for, at Shell ikke vil lykkes med virksomhedens planlagte overtagelse af BG Group, er overvurderet.

Direktør for Shell, Ben Van Beurden udtaler, at investorernes frygt for, at Shell ikke vil lykkes med virksomhedens planlagte overtagelse af BG Group, er overvurderet. Fold sammen
Læs mere
Foto: BEN STANSALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overtagelsen koster 43 mia. pund, og BG aktier handles nu til en betydelig rabat, som tyder på, at markedet er bekymret for, at handlen ikke vil gå igennem.

Det skriver Financial Times.

For at fuldføre købet af BG er Shell nødt til at sikre sig lovgiveres godkendelse i EU, Brasilien, Kina og Australien. Derefter skal opbakningen fra begge selskabers aktionærer vindes. Da overtagelsen blev annonceret i april, så oliepriserne ud til at være i bedring, men de er siden faldet yderligere. For eksempel er prisen på Brent-råolie til levering i slutningen af 2018 faldet fra omkring 70 dollar i april til omkring 63 dollar i dag.

Tilbagegangen har gjort økonomien i BG-handlen mindre attraktiv for Shell. Van Beurden siger dog imidlertid, at overtagelsen stadig byder på en "strategisk transformation" for Shell. Handlen vil medføre en ledende position indenfor to af de mest spændende dele af branchen: flydende naturgas samt dybvandsudvikling. Van Beurden er desuden overbevist om, at investorerne vil støtte handlen, hvilket gør det muligt at lukke den, som planlagt, i begyndelsen af 2016.