Shamballa vil erobre verden med luksussmykker til mænd

Dansk smykkesucces vil på linje med Cartier og Rolex. Den globale, langsigtede strategi er vigtig for Shamballa, men koster på bundlinjen.

Dansk smykkesucces vil på linje med Cartier og Rolex. Den globale, langsigtede strategi er vigtig for Shamballa, men koster på bundlinjen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Armbåndene af rubiner, diamanter og smagragder bliver båret af såvel kongelige som Hollywood-stjerners feterede håndled. Siden 2005 har det danske smykkemærke Shamballa braget ind på den internationale scene med sine luksussmykker, og nu gør selskabet klar til en global ekspansion, skriver Børsen tirsdag.

Shamballa er stiftet af brødrene Mads og Mikkel Kornerup, som har besluttet af opruste forretningen og i 2012 åbnede Shamballa en ny butik i København, ansatte 11 nye medarbejdere og måtte se bundlinjen gå den forkerte vej fra et overskud på 17,5 millioner i 2011 til et overskud på cirka 10 millioner for 2012.

»Vi har i 2012 åbnet en helt ny forretning i København og ansat 11 nye medarbejdere, heriblandt en direktør. Det er en del af en langsigtet strategi, for nu skal vi altså til at lege med de store drenge,« siger administrerende direktør Mikkel Kornerup til Børsen.

Han forventer, at selskabet er tilbage i god form igen om to år, da 2013 er blevet dedikeret til at bygge videre på fundamentet. Og der er endnu markeder, der skal udforskes - allerede nu er firmaet begyndt at sælge i Hong Kong og Dubai.

Oprindeligt var smykkerne tiltænkt mænd, men kvinderne har også fået øjnene op for de eksklusive armbånd og på en messe i Baselworld i Schweiz var begge køn meget interesserede i Shamballas stand.

Men mærket er ikke for alle. Både i dansk og international sammenhæng er mærket i luksuskategorien med de fine ædelstene og priser, der kan nå langt over 100.000 danske kroner.

Målet er på sigt at henvende sig til den samme kundegruppe, som køber Cartier og Rolex, og som er vant til at betale mange hundredetusind kroner for et ur. Derfor er det vigtigt for virksomheden ikke at blive et allemandseje.

»Vi gør rigtig meget for ikke at blive mainstream. Men uden at lyde arrogant, så ligger vores priser så højt, at faren for virkelig at blive det, ikke er så stor,« siger Mikkel Kornerup til Børsen.