SF: Finanstilsynets anmeldelse er fornuftig

Politianmeldelsen af en række topfolk i den krakkede Amagerbanken betyder, at der nu kan blive skabt klarhed over bankdirektørers retslige ansvar, og det er positivt, mener SFs finansordfører.

Jonas Dahl, SF. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Bagmandspolitiet går nu i gang med at undersøge, om en række tidligere topfolk i Amagerbanken kan stilles retsligt til ansvar for bankens spekulation i schweizerfranc. Og det er helt på sin plads, mener SFs finansordfører, Jonas Dahl (SF).

- Jeg synes, det fremstår tydeligt, at der er foregået noget, som ikke har været efter bogen, og derfor synes jeg også, det er fornuftigt, at man nu tager det her retslige efterspil, siger han.

Det er Finanstilsynet, som har politianmeldt 11 personer i sagen, heriblandt den tidligere administrerende direktør Jørgen Brændstrup, det tidligere direktionsmedlem Allan George Ottesen og den tidligere formand N.E. Nielsen. De pågældende er anmeldt for ikke at have forhindret store økonomiske tab, der var medvirkende til bankens kollaps i 2011.

- Det betyder, at vi nu kan få skabt en klarhed over, hvorvidt direktører og bestyrelser og andre topfolk i bankerne er forpligtet til at følge med i, hvad det er for den drift, deres virksomhed fører, siger Jonas Dahl, som mener, at der generelt er foregået »nogle dybt mærkværdige ting i en række banker«.

Venstres erhvervsordfører, Kim Andersen (V), ser også positivt på Finanstilsynets anmeldelse.

- Når vi taler om de her store sager i den finansielle sektor, er det naturligt og rigtigt, at man får placeret et ansvar. Vi lever jo i et retssamfund, så det er udmærket, at det nu bliver efterforsket, siger V-ordføreren.