Sesam åbner sig ikke for Alibaba-regnskab

Sesam lukker sig ikke op for den kinesiske detailhandelsgigant Alibabas seneste regnskab, der skuffer i forhold til analytikernes forventninger.

Foto: ALY SONG. Tallene fra Alibabas regnskab ser ikke alt for opløftende ud. Selskabets omsætning for første kvartal blev 20,3 mia. yuan. Analytikerne forventede en omsætning på 20,9 mia. yuan.
Læs mere
Fold sammen

Dermed er der udsigt til en kurslussing for selskabet, når det amerikanske børsmarked åbner onsdag. I formarkedet er aktien dykket 6,1 pct., viser tal fra Nasdaq-børsen.

Selskabet, der blot har været børsnoteret i et år, er hårdt ramt af, at den kinesiske økonomi er afmattet. Det har blandt andet betydet, at Alibaba-aktien er faldet voldsomt.

Det er ikke mindst på e-handel, at Alibabas forretningsmodel er ramt.

- Online shopping i Kinas store byer har allerede nået et mætningspunkt, siger Li Muzhi, der er analytiker for Arete Research Service, til Bloomberg News.

For at modvirke aktiefaldet, har bestyrelsen godkendt et aktietilbagekøbsprogram på op imod 4 mia. dollar over en periode på to år.

Heller ikke tallene fra Alibabas regnskab ser alt for opløftende ud. Selskabets omsætning for første kvartal blev 20,3 mia. yuan. Analytikerne forventede en omsætning på 20,9 mia. yuan.

Alibaba melder videre en vækst inden for detailmarkedet på 34 pct. Her lød analytikernes estimat på 38 pct. Ved seneste regnskab oplyste detailhandelskoncernen om en vækst på 40 pct.

Også indtjeninger per aktie skuffede en anelse. Det endte på 3,68 yuan mod ventede 3,60.