Serieiværksætter sælger hjertebarn til nordisk gigant

Iværksætteren Toke Kruse, der blandt andet har startet regnskabsfirmaet Billy, sælger sit første startup til et af nordens største digitale bureauer.

Foto: Foto: Privat.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Iværksætteren Toke Kruse startede for 14 år siden firmaet Relation Technology. Dengang hed det noget andet, og siden har det skiftet navn flere gange. Men firmaet, som laver digital markedsføring og animationsvideoer, eksisterer stadigvæk. Men stifteren vil bruge sit fokus på andre projekter, og derfor er Relation Technology nu blevet solgt.

Køberen er det store nordiske bureau Creuna, der laver digitale produkter og services til en lang række kunder i Norden. Virksomheden har over 300 ansatteBlandt de kunder kan nævnes firmaer som Vestas, Nets og Arla.

»Vi er rigtig glade og spændte over sammenlægningen. Vi har længe været på udkig efter en virksomhed som Relation Technology, der kan tilføre et sæt af kompetencer, der komplementerer vores eksisterende forretning. Derfor er det en kæmpe gevinst for os, at vi nu byder dem velkommen i bureauet,« udtaler Nikolaj Opstrup, direktør for Creuna København.

Prisen vil Creuna ikke oplyse. Der er kun fire ansatte i Relation Technology, og de flytter nu fra kontorerne i Gothersgade til Hammerensgade, hvor Creuna København holder til. Toke Kruse har haft virksomheden i 14 år, men han glæder sig nu til at kunne fokusere på regnskabsvirksomheden Billy, som har stort potentiale, tror han.

»Jeg har valgt at lægge fokus, hvor jeg kan se størst vækstpotentiale. I forhold til Relation Technology skulle der investeres yderligere penge, hvis væksten skulle komme op i tempo,« siger Toke Kruse.

Der var ti interesserede virksomheder, men Toke Kruse siger, at Creuna kunne tilbyde »den mest attraktive pakkeløsning.« Han tror på, at Creuna har de bedste kompetencer for at føre virksomheden videre og sikre yderligere vækst. Han har dog også brugt Relation Technology som en mellemstation, der har kunnet skaffe yderligere kapital

»Det var der, jeg haft de første ansættelser, det var der, jeg havde de første fyringer, og det er også det firma, der har givet mig muligheden for at skaffe pengene til at starte Billy, som jeg nu vil fokusere de fleste af mine kræfter på,« siger Toke Kruse.

Han vurderer, at Billy har et potentiale på adskillige millioner kroner, og han vil nu overlade den digitale markedsføring og animationerne til folkene i Creuna.