Selvsikker Lone Færch afgav forklaring i retssag

Tobaksenken Tineke Fæchs advokat Tyge Trier havde haft noget besvær med at få afleveret vidneindkaldelsen til Færch-klanens matrikark, som optrådte veloplagt og selvsikker i retten i Helsingør.

Lone Færch ankommer til retten i Helsingør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Iklædt lang sort læderfrakke og farvestrålende etnisk tørklæde ankom en selvsikker og veloplagt Lone Færch i formiddag til retten i Helsingør for at afgive sin forklaring.

Den 83-årige tobaksenke Tineke Færchs advokat Tyge Trier havde ellers haft besvær med at få afleveret vidneindkaldelsen til Lone Færch via almindelige stævningsmænd, som ikke kunne få indkaldelsen til at vidne afleveret hverken i Thisted, Holstebro eller København. Til slut måtte politiet i Thisted aflevere indkaldelsen til at vidne til Lone Færch:"Ja, det var svært at finde dig," sagde Tyge Trier, da Lone Færch satte sig til rette i vidneskranken. "Jeg beklager, men det lykkedes," svarede hun med sin overraskende pigede stemme, som er så lys, at dommeren måtte bede Færch-matriarken om at tale højere.

Lone Færch gjorde i retten rede for forløbet fra 2002 og frem til 2008, hvor Færch Holdings aktier i Skandinavisk Holding blev solgt. Hun gled af af på Tyge Triers spørgsmål om, hvorvidt hun havde haft særlig viden om kommende kursstigninger på aktieposten."Alle aktionærer vidste, at aktierne i Færch Holding var mere værd end den voldgiftskurs, de blev handlet til aktionærerne imellem," sagde hun og tog dermed noget af dramaet ud af eventuelle mistanker om, at Merethe Færch og hendes mand Lance Henningsen havde haft en særlig viden om, at Tineke Færchs aktier i Færch Holding ville stige markant kort efter, at hun solgte til datteren Merethe.