Selvkørende biler: Dårligt nyt for Uber-chauffører

Uber meddelte i dag, at de har startet et samarbejde med Volvo om at lave selvkørende biler, og delebilstjenesten er allerede klar til at begynde med at teste de førerløse biler.

Uber er klar til at begynde test med selvkørende biler i Pittsburgh senere denne måned. Fold sammen
Læs mere
Foto: NEIL HALL

Eller det vil sige næsten førerløse, da Uber i første instans har en ingeniør siddende i de selvkørende biler, just in case. Det er naturligvis dårligt nyt for Uber-chauffører, som jo af gode grunde får svært ved at tjene penge på at være chauffør i førerløse biler.

I et interview med nyhedsbureauet, Bloomberg, fortæller Ubers direktør Travis Kalanick, at selskabet er klar til at tilføje selvkørende biler til sin flåde af aktive chauffører i den amerikanske by Pittsburgh, inden måneden er omme.

Gratis lift

Selskabet vil udsende omkring 100 modificerede Volvoe udstyret med selv-kørsels computere, så nu kan en tur hjem fra byen i Pitssburgh blive lidt mere interessant. Og da de selvkørende biler stadigvæk er under test og udvikling, er turen hjem gratis.

Allerede i begyndelsen af sidste år meddelte Uber, at arbejdede på selvkørende biler, og tidligere i år lød det, at man testede i netop Pittsburgh. Det viser sig imidlertid, at Uber har gjort meget hurtige fremskridt i planen om at udskifte sin mere end en million chauffører med computere.

Uber har blandt andet købt firmaet Otto, som er et startup, der blev lanceret i år, der udvikler selvkørende teknologi til lastbiler ved brug af lasere. Et køb, der på bemærkelsesværdig vis er gået noget under radaren, især fordi Otto er skabt af tidligere tophoveder fra blandt andet Googles selvkørende bil-division og folk fra Tesla og Apple.