Selv den lille grønthandler er blevet digital

Skats anstrengelser med at få virksomhederne til at benytte de digitale løsninger har båret frugt.

Modelfoto/Colourbox
Læs mere
Fold sammen
Fra første januar 2008 blev det obligatorisk for alle virksomheder at aflevere lønoplysninger til SKAT hver måned.
I den forbindelse har SKAT brugt mange kræfter på at hjælpe virksomhederne til at bruge digitale løsninger frem for papir, og det er lykkedes til fulde.

- Vi har vejledt meget bredt og hjulpet alle fra store virksomheder med at tilpasse deres it-systemer til den lokale grønthandler, som aldrig har siddet foran en computer. Resultatet er nu, at over 99 procent af virksomhederne går til tasterne, når de skal indberette løn, udtaler vicedirektør i SKAT Richard Hanlov.

Resultaterne smitter af på en række andre områder, hvor virksomhederne også på rekordtid er blevet mere digitale. I forhold til momsindberetningerne er digitaliseringsgraden vokset fra 78 procent til 94 procent på bare ét år.

- Der er ingen tvivl om, at den omfattende indsats i forhold til it-systemet eIndkomst har været løftestang for andre områder. Vi kan se, at også de virksomheder, som før var it-skeptiske nu bruger vores digitale løsninger. Det er til gavn for både erhvervslivet og SKAT, fordi virksomhederne på den ene side har fået øjnene op for, at det er lettere at kommunikere digitalt, og at SKAT på den anden side kan reducere ressourceforbruget på tunge manuelle forretningsgange, siger Richard Hanlov.

- mja