Selskabet bag adskillige danske færgeruter får ny topchef

Rederiet Clipper Group, der bl.a. spiller en stor rolle i dansk færgetrafik, får ny topchef.

Foto: PALLE HEDEMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rederiet Clipper Group, der er kendt for at leve en bevidst usynlig tilværelse, men som spiller en stor rolle i bl.a. den danske færgetrafik, får ny direktør.

Navnet på den nye mand i spidsen er Peter Norborg.

»Jeg er meget begejstret for at få Peter Norborg ombord på Clipper som Group CEO,« udtaler bestyrelsesformand Frank G. Jensen i en pressemeddelelse og fortsætter lovprisningerne:

»Peter er en af de mest erfarne topledere inden for tørlast i dag, og jeg er overbevist om, at han er den rette mand til jobbet og til at lede Clipper i mange år fremover. Peter har et skarpt kommercielt mindset og kundefokus, og derudover stærke ledelseskompetencer og meget omfattende erfaring fra tørlastindustrien.«

Dermed træder Peter Norborg ind i ledelsen i det store rederi, der teknisk set ikke er dansk, men registreret på Bahamas.

Det betyder dog ikke, at rederiet ikke spiller en stor rolle i Danmark. Clipper ejer bl.a. færgerne, der besejler ruterne mellem Esbjerg og Fanø, Hov og Samsø og Køge og Rønne - for blot at nævne nogle. Derudover har Clipper en stor flåde af forskellige skibe inden for tørlastområdet.

I alt har Clipper en flåde på 140 skibe. Det kommercielle hovedkvarter ligger i Danmark, men rederiet er derudover repræsenteret i 10 lande.

Siden i sommer har bestyrelsesformand Frank Jensens trukket i topchef-tøjlerne, efter at de tidligere topchefer Kristian Mørch og Gary Vogel forlod rederiet. Peter Norborg, der i dag bor i Schweiz, begynder sin karriere i Clipper den 1. april 2016.