Selskaber trues på livet af Finansiel Stabilitet-salg

Som følge af Finansiel Stabilitets salg af gældsposter til en amerikansk kapitalfond er en række danske selskaber nu truet af konkurs.

Adm. direktør i Finansiel Stabilitet, Henrik Bjerre-Nielsen, mener ikke, at der er grund til at frygte konkurser som følge af Finansiel Stabilitets salg af gældsposter til den amerikanske kapitalfond Cerberus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tilbage i december solgte statens Finansiel Stabilitet gældsposter med en samlet nominel værdi på 7,5 mia. kr. til den amerikanske kapitalfond Cerberus.

Finansiel Stabilitet er statens afviklingsselskab for konkurstruede banker, og nu risikerer nogle af de berørte selskaber at gå konkurs.

Det skriver Politiken.

Kapitalfonden Cerberus er nemlig kendt for at på aggressiv vis at inddrive den gæld, som virksomhederne har. Ifølge Politiken er der tale om både ejendomsselskaber og fremstillingsvirksomheder, men ingen ønsker at stå frem af hensyn til kampen for overlevelse.

I Storbritannien er Cerberus' metoder velkendte, og Politiken har talt med advokaten Kalvin Chapman, hvis firma Berg Legal repræsenterer ca. 20 selskaber, der står til konkurs eller er blevet lukket af Cerberus.

»Med det samme Cerberus kommer ind, fremsætter de et betalingskrav, som virksomhederne ikke kan klare. Det er så slutningen på den virksomhed. Medarbejderne mister deres job. Samfundet mister skattebetalinger. Og gevinsten lander hos den amerikanske fond, der ikke betaler skat i Danmark,« siger Kalvin Chapman til Politiken.

Ifølge Politiken mener Finansiel Stabilitet ikke, at der er grund til at frygte konkurserne, og adm. direktør Henrik Bjerre-Nielsen forklarer, at der er valgt den bedste løsning, og det er de færreste kunder, der ikke bliver fundet en form for aftale med.

Cerberus har ikke besvaret Politikens henvendelse.