Seks apps, der gør forretningsrejsen lettere

Business.dk giver dig guiden til apps, der klarer dine udgiftsrapporter, holder styr på dine bonuspoint og hjælper dig ind i de bedste lufthavnslounges.

Foto: KAREN BLEIER

Har du husket pas, penge og smartphone? Så kan det ikke gå fuldstændig galt. Her er de bedste apps, der letter livet på forretningsrejsen.

SeatGuru


Med Seatguru er det slut med at ende med de dårlige sæder på flyveturen. Med Seatguru slår du din rejse op, inden du checker ind, og så finder app’en selv ud af, hvilken flytype der flyver på ruten. Herefter viser den et farvelagt kort, der giver overblik over, hvor de gode og dårlige sæder i flyet er. Sæder med god benplads ved nødudgangene er eksempelvis farvet grønne, mens dem i nærheden af toiletterne er gule.
(Android + iOS)

Expensify


Med Expensify er det let at holde styr på udgiftrapporter og kvitteringer på rejsen. Et knips med kameraet og et par indtastninger, så er kvitteringen gemt og registreret til en udgiftsrapport. Du kan endda inddele udgifterne i kategorier som mad og transport.
Når du er hjemme igen, kan du sende den samlede udgiftsrapport som PDF-fil inklusive scan af kvitteringer til din email-indbakke.
(Android + iOS)

LoungeBuddy


Hvis man rejser meget, gælder det om at udnytte ventetiden optimalt. LoungeBuddy er en guide til alle lufthavne med kort over terminaler og oversigt over lounges. Du kan indtaste dine bonuskort, kreditkort med mere og se, hvor og hvad du har adgang til, samt hvilke services de forskellige lounges tilbyder.
(Android + iOS)

Google Maps


Med et lille trick er det slut med dyr dataroaming og indkøbte kort-apps. Hvis man i søgefeltet på det gratis Google maps skriver »ok maps« (uden citationstegnene), så downloader app’en al data fra det udsnit af kortet, man har på telefonen. Alternativt kan man slette alt i søgefeltet og trykke “Gem kort til offline brug”.
Det betyder, at man kan eksempelvis starte med et stort udsnit af London og så senere, når man går rundt i byen, zoome ind og finde rundt i de små gader.
(Android + iOS)

Tripit Pro


Tripit Pro er en personlig assistent i app-form. Når du får e-billetter og bekræftelser fra fly, hoteller med videre, videresender du mailen til din Tripit-konto. Appen samler al rejseinfo et sted, så flytider, hotelbookinger etc. er overskueligt ordnet og let tilgængeligt. Appen holder styr på dine bonuspoint og giver også updates om forsinkelser og tips til alternative rejseruter.
(Android + iOS) Basisversion er gratis, Pro koster 49 dollar om året

FlightRadar24


Dit fly afgår efter planen om 10 minutter, men er stadig ikke landet. Tjek FlightRadar24 og se, hvor det befinder sig, og om du kan nå en kop kaffe mere, inden du går til gaten.
(Android + iOS)