Sejr til MobilePay - Jyske Bank forlader konkurrenten Swipp

Først trådte Nordea ud af samarbejdet om betalingsløsningen Swipp og gik over til MobilePay. Nu forlader Jyske Bank også Swipp.

Anders Dam, ordførende direktør i Jyske Bank Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Landets tredjestørste bank, Jyske Bank, følger nu i fodsporene på Nordea ved at forlade Swipp.

Det oplyser banken i forbindelse med sit tredje kvartals regnskab.

»Jyske Bank har besluttet at udtræde af Swipp-samarbejdet med 11 måneders varsel i henhold til aftalegrundlaget. Jyske Bank vil forholde sig forretningsmæssigt og konstruktivt til forslag om Swipps fremtid, som selskabets bestyrelse måtte fremkomme med i opsigelsesperioden,« siger adm. direktør i Jyske Bank, Anders Dam, i forbindelse med regnskabet.

Det er nøjagtigt to uger siden, at Nordens største bank, Nordea, også forlod Swipp. Nordea valgte dengang at alliere sig med Danske Bank, der står bag landets mest populære mobilbetalingstjeneste, MobilePay.

Det er dog endnu uvist, om Jyske Bank også indgår et samarbejde med Danske Bank eller ej.

Swipp har udsendt en pressemeddelelse i forbindelse med Jyske Banks udtræden. Her oplyser Swipp, at bestyrelsen for Swipp er ved at undersøge fremtidsmulighederne for betalingsløsningen.

»Det har gennem længere tid stået klart for Swipps bestyrelse, at Swipp står over for nogle afgørende strategiske valg. Derfor har man i bestyrelsen brugt de seneste måneder på at undersøge, hvilke muligheder Swipp har. Man er nået langt i dette arbejde og forventer snart at kunne fortælle om fremtidsplanerne,« skriver Swipp og fortsætter:

»Jyske Bank har dog meddelt Swipp, at banken ønsker at træde ud af Swipp-samarbejdet. Bestyrelsen i Swipp tager Jyske Banks beslutning til efterretning. Både Jyske Bank og Nordea har været fuldt orienteret om arbejdet med at afsøge Swipps strategiske muligheder, og bestyrelsen havde naturligvis gerne set, at begge banker havde valgt fortsat at deltage aktivt i den strategiske afklaring.«

 

LÆS MERE