Seier, Damgaard og Kruse vil lave billig bogføring med kunstig intelligens

Tre kendte erhvervsfolk lancerer i dag den globale IT-satsning, Bilagscan, som skal gøre det billigere og lettere for virksomheder at holde styr på bilagene. Efter to et halvt år under radaren er virksomheden klar til at sætte fart på udviklingen.

Foto: Emil Hougaard, NIELS AHLMANN OLESEN og Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu kan det være slut med at skulle bruge tid og kræfter på at indtaste fakturaer og kvitteringer manuelt.

De tre kendte erhvervsfolk, Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen, Navision-medstifter Preben Damgaard og manden bag regnskabsprogrammet Billy, Toke Kruse, er gået sammen om at gøre det billigere og lettere for virksomheder at håndtere sine bilag og lancerer nu Bilagscan efter to et halvt års udvikling.

Virksomheden vil scanne bilag såsom fakturaer og kvitteringer ved hjælp at kunstig intelligens og ny scanningsteknologi.

Det skriver Seier Capital i en pressemeddelelse.

Og ifølge ejerne kan der være både tid og penge at hente for virksomheder, der vælger at skifte det manuelle bogholderi ud med Bilagscans software, som kan læse og validere data fra bilag, inden de bliver bogført i et regnskabsprogram:

»Der er store besparelser at hente ved at lade Bilagscan scanne og afløfte data automatisk fra de mange millioner fysiske bilag, der opstår hvert år mellem virksomheder. På den måde kan virksomhederne spare millioner«, udtaler Toke Kruse, adm. direktør hos Bilagscan i pressemeddelelsen.

I Danmark er der omkring 300.000 aktive virksomheder, og ifølge Dansk Told & Skatteforbund har de mindst 360 millioner bilag om året. Hvis en bogholder har en timeløn på 300 kroner og håndterer 1000 bilag om måneden, koster det 48 kroner per bilag. Her vil Bilagscan tilbyde en pris på 1-2 kroner for at scanne et bilag. Det oplyser selskabet.

Softwaren kan læse kvitteringer på alle sprog, og pengemændene bag ser gode muligheder for at rulle deres løsning ud i andre lande – herunder USA, hvor markedet er 50 gange så stort som i Danmark.

»Den grundlæggende idé er så stærk, at den vil kunne gøre en massiv forskel for alle virksomheder,« siger IT-veteranen, Preben Damgaard, som har været med i virksomheden siden den blev stiftet i 2015.

Bilagscan er det første firma, der både tilbyder at scanne fakturaer og kvitteringer med 100 procent korrekte scanningsresultater og åbne integrationsmuligheder, oplyser selskabet.

Selskabet, der har været under udvikling siden efteråret 2015, består af et hold på syv medarbejdere, der alle er medejere sammen med Lars Seier Christensen, Toke Kruse og Preben Damgaard.