Seerne elsker Tour de France trods dopingskandaler

Cykelstjerner, som med mere eller mindre skælvende stemmer indrømmer systematisk brug af doping, har ikke skræmt danskerne væk: Vi elsker stadig Tour de France.

Det viser TV 2's nyeste seertal, skriver politiken.dk.

I går, hvor Michael Rasmussen kørte sin karrieres største triumf hjem, så 818.000 danskere med i det øjeblik, han kørte over målstregen og sikrede sig både den gule trøje og den prikkede bjergtrøje.

I gennemsnit over hele etapen havde TV 2 521.000 seere.

Det svarer til, at 75 procent af dem, som havde tændt deres fjernsyn på det tidspunkt, valgte at se Tour de France på TV 2.

»Vi ved, at der er en bundsolid interesse om Tour de France, uanset talen om doping«, siger Michael Hansen, som er redaktør i TV 2 Kommunikation.

Han forklarer, at seertallene faktisk er højere i år end sidste år. På samme tid sidste år, da løbet var 8-9 dage henne, så 211.000 seere etaperne, mens der i år er 349.000, som ser med.

Michael Hansen forklarer, at der er visse forbehold for sammenligningerne. For eksempel faldt nogle etaper sidste år sammen med VM i fodbold og andre sammen med Wimbledon. Ligesom det dårlige vejr kan spille ind. Men stigningen er alligevel så markant, at Michael Hansen ikke er bange for at vurdere, at interessen er steget.

»Den øgede interesse skyldes dels de resultater, det danske hold CSC har opnået, og så selvfølgelig Michael Rasmussens præstationer«, siger Michael Hansen.

Kilde: Politiken.dk