Seere raser over TV2s nye brugerbetaling

Seerne skal betale for at se TV2. Uacceptabelt, mener Samarbejdsforum for Danske Lytter- og Seerorganisationer.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seerne er ikke tilfredse med folketingets foreløbige beslutning om at tillade TV2 selv at opkræve brugerbetaling af alle landets seere.

Det siger Lars-Peter Melchiorsen, der er formand for Kirke & Medier (KLF) og Samarbejdsforum for Danske Lytter- og Seerorganisationer (SLS).

- Hvis man mener, TV2 behøver ekstra penge, så ville det være langt billigere at opkræve en af Folketinget godkendt licens. At give TV2 mulighed for at fastsætte beløbet er helt uacceptabelt for seerne. Det kan hurtigt blive en meget dyr fornøjelse, siger Melchiorsen.

Formanden mener, det giver helt unødvendige omkostninger for forbrugerne til distributionsselskaberne, og han er skuffet over, at lytter- og seerorganisationerne ikke er blevet involveret i processen.

- I en tid, hvor alle offentlige institutioner viser mådehold og sparer, virker det provokerende, at TV2, der har overskud og kraftigt voksende reklameindtægter, nu vil have flere af seernes penge, siger Lars-Peter Melchiorsen videre.

Derfor vil SLS hurtigst muligt indkalde til konference om TV2/Danmarks fremtid. Forummet vil i offentlighed have drøftet, om der er behov for det store beløb fra seerne til TV2/Danmark.

Efter konferencen tager SLS stilling til, hvad en henvendelse til EU-Kommissionen skal indeholde af krav til hjælpepakken til TV2.

- Men allerede nu skriver vi, at vi kommer med en vurdering inden marts måned er omme, slutter landsformanden.

/ritzau/