Securitas overgår forventningerne til indtjeningen

Den svenske sikringskoncern Securitas, der er konkurrent til G4S, har i tredje kvartal opnået en organisk omsætningsvækst på 4 pct. og en driftsmargin (EBITA) på 5,5 pct.

Foto: SEBASTIEN NOGIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For begge tal var udviklingen bedre end ventet, idet analytikerne ifølge et estimat fra SME Direkt havde estimeret en organisk vækst på 3,7 pct. og en EBITA-margin på 5,3 pct.

Den samlede omsætning var dog som ventet på 20,5 mia. svenske kr.

Driftsresultatet steg til 1121 mio. svenske kr. fra 962 mio. svenske kr. i samme periode sidste år, og resultatet før skat voksede til 971 mio. svenske kr. fra 817 mio. svenske kr.

Ifølge SME Direkt var forventningen blandt analytikerne et resultat før skat på 946 mio. svenske kr.

- Den organisk salgsvækst fortsatte med at være stærk, understøttet af godt salgsmomentum i USA såvel som i Europa og af fortsat positiv udvikling i Spanien. Vi estimerer, at vi vokser hurtigere end sikringsmarkederne i USA og Europa, primært understøttet af vores strategi for sikringsløsninger og teknologi, siger selskabets topchef Alf Göransson i regnskabet.

Investorerne tager godt imod selskabets regnskab for tredje kvartal. Umiddelbart efter offentliggørelsen ligger aktien 6,1 pct. højere i 118,90 svenske kr.