SEB spæner foran konkurrenterne i pensionsafkast

Med en pensionsopsparing på 1 mio. kr. er det 55.000 kr., der adskiller det højeste afkast fra det laveste i 2017 blandt pensionsselskaberne.

SEB Pension forgyldte sine kunder med middel risiko og 20 år til pension med et afkast på 13,5 pct. på selskabets markedsrenteprodukt. Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SEB Pension vinder afkastdysten, viser en opgørelse foretaget af dagbladet Børsen.

SEB Pension forgyldte sine kunder med middel risiko og 20 år til pension med et afkast på 13,5 pct. på selskabets markedsrenteprodukt. Dermed indtager pensionskassen førstepladsen, som det selskab med det højeste afkast.

»Sidste år leverede alle aktivklasser, specielt aktier og alternative investeringer. Samtidig har vi haft en god valutastrategi,« siger Søren Lockwood, administrerende direktør i SEB Pension, til dagbladet Børsen.

I bunden af skalaen befinder Skandia, der i det forgangne år leverede et afkast på 8 pct., sig.

»Med en løn på ca. 450.000 kr. og 12 pct. i pensionsbidrag svarer en forskel på 55.000 kr. til ét års ekstra pensionsindbetaling, man får ekstra ind på sin pensionsopsparing,« siger Jannik Andersen, afdelingsdirektør i pensionsmægleren AON, til avisen.

AP Pension præsterede det næstbedste afkast sidste år, mens Nordea Liv & Pension indtager en tredjeplads med et afkast på 10,3 pct.