SEB slår sin egen danmarksrekord

Omregnet til danske kroner var bankens driftsresultat det bedste nogensinde i fjerde kvartal.

Svenske SEB har haft et rigtig godt fjerde kvartal i den danske del af forretningen. Her bankens koncernchef, Annika Falkengren, ved præsentationen af halvårsregnskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDRIK SANDBERG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>I Danmark er SEB ikke en almindelig bank. Fokus er på større virksomhedskunder og de rigeste privatpersoner - og det kan tilsyneladende betale sig.

Den svenske storbank har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2011, og det med en rekord for den danske del af butikken, der udgør otte procent af forretningen.

"Resultatet af primær drift var det højeste i Danmark nogensinde opgjort i lokal valuta," skriver SEB.Mens markeds- og kapitalforvaltningsaktiviteterne gav et dårligere resultat, hev Corporate Banking, pensionsforretningen samt bankens kreditkort-division resultatet hjem i fjerde kvartal.

"En fortsat stærk udvikling inden for Corporate Banking modvirkede effekten af de lavere indtægter fra Trading og Capital Markets, og Liv havde sit bedste resultat nogensinde. Med større volumen og lavere kredittab, forbedredes Korts resultat, mens Kapitalforvaltningen påvirkedes negativt af et lavere aktivitetsniveau," skriver banken.

Peter Høltermand, SEB's landechef i Danmark, skriver i en kommentar:

"I SEB har vi naturligvis også været påvirket af uroen på finansmarkederne. Vi kan dog glæde os over, at den acceleration af vækststrategien rettet mod de større danske erhvervsvirksomheder, som vi igangsatte for 2 år siden, nu begynder at kunne ses på bundlinien. Således har fremgangen på vores corporate banking aktiviteter mere end opvejet den lavere indtjening fra kapitalmarkedsprodukterne," siger han og signalerer, at SEB Danmarks kurs vil være den samme fremadrettet.

"Jeg glæder mig særligt over, at de seneste markedsundersøgelser viser, at SEB kontinuerligt styrker sin position som den tredje relationsbank for de store danske erhvervsvirksomheder, og at vi samtidigt forsvarer vores position som en ledende aktør i kapitalmarkedet," siger Peter Høltermand.

Samlet sluttede SEB-koncernen 2011 med et resultat på 1,1 milliard danske kroner. En stigning på 10 pct. i forhold til 2010.På koncernniveau er SEB resultat en smule dårligere i fjerde kvartal end i 2010, men alligevel bedre end analytikerne havde regnet med.

Driftsresultatet for hele 2011 lander på 15,3 milliarder svenske kroner - en stigning på 35 pct. i forhold til året før.

"Vores position som relationsbank forbedredes i 2011. Forretningsomfanget voksede og vores ekspansion i de nordiske og tyske forretninger gjorde fremskridt. I et usikkert og flygtigt erhvervsklima, forbedredes bankens modstandskraft yderligere gennem vores initiativer for at styrke balancen og en endnu bedre kreditkvalitet," skriver Annika Falkengren i en kommentar til koncernregnskabet.