SEB rammer en smule over forventningerne i tredje kvartal

Den svenske bank SEB rammer en smule over analytikernes forventninger i tredje kvartal, der bød på fremgang på både top- og bundlinjen.

Den svenske bank SEB rammer en smule over analytikernes forventninger i tredje kvartal, der bød på fremgang på både top- og bundlinjen. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Bob Strong / Reuters

I tredje kvartal landede banken et driftsoverskud på 5,38 mia. svenske kr., og det er en smule over analytikernes forventninger om et overskud på 5,27 mia. svenske kr., viser estimater indsamlet af SME Direkt.

I regnskabet for tredje kvartal, der blev offentliggjort onsdag morgen, kunne SEB også fremvise et nettooverskud på 4,24 mia. svenske kr. mod forventningen om et resultat på denne post på 4,11 mia. svenske kr.

SEB kunne samtidig fremvise nettoindtægter i perioden på 11,14 mia. svenske kr., hvor analytikernes estimat lød på 10,98 mia. svenske kr. Til sammenligning havde banken nettoindtægter på 10,79 mia. svenske kr. i tredje kvartal året forinden.

Nettorenteindtægterne i kvartalet var på 5,08 mia. svenske kr. mod forventede 4,95 mia. svenske kr. ifølge SME Direkt. Nettogebyr- og provisionsindtægterne endte samtidig på 4,03 mia. svenske kr., hvor analytikerne ventede 4,29 mia. svenske kr.

/ritzau/FINANS