SEB overvejer at hente ny kapital

Storbanken SEB, der også har væsentlige aktiviteter i Danmark, overvejer at hente frisk kapital. Der er dog endnu ikke taget nogen beslutning, oplyser banken.

Den svenske storbank SEB, der i Danmark blandt andet driver en af de største aktie- og obligationsmæglere, overvejer at hente ny kapital. Fold sammen
Læs mere
Foto: SEB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af Nordens største banker, SEB, oplyser nu formelt, at man overvejer at hente ny kapital.

"SEB noterer sig spekulationer i markedet med hensyn til potentiel kapitalstyrkelse. SEB bekræfter, at en kapitalstyrkelse overvejes med støtte fra de største aktieejere, men ingen formel beslutning er taget. En udtalelse i den anledning vil komme senere," skriver SEB i den yderst kortfattede pressemeddelelse.

Ifølge den svenske erhvervsavis Dagens Industri er Wallenberg-familiens holdingselskab Investor parat til at tegne 30 procent af ny kapital til SEB. Investor ejer i dag 21 procent af SEB, der anses for kronjuvelen i det wallenbergske forretningsimperium.

En anden svensk storbank, Swedbank, har allerede taget beslutning om at sælge nye aktier for at styrke kapitalen, mens Nordea fortsat overvejer sin situation. Den fjerde storbank, Handelsbanken, har ingen aktuelle planer om at hente ny kapital.