SEB landede kvartalsoverskud på 3,8 mia. skr.

Den svenske bank SEB Enskilda overgik i andet kvartal klart de forventninger, som analytikerne ifølge SME Direkt havde til bankens regnskab.

Den svenske bank SEB Enskilda. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nettoresultatet endte på 3790 mio. skr. (3241 mio. kr.), mens analytikerne havde regnet med et overskud på 3197 mio. skr. I samme periode sidste år var bankens overskud 2964 mio. skr.

Nettorenteindtægterne landede på 4677 mio. skr. mod ventet 4550 skr., og banken måtte nedskrive for 291 mio. skr. Her havde analytikerne kalkuleret med nedskrivninger for 300 mio. skr.

Bankens danske forretning fik i første halvår et driftsoverskud, EBIT, på 759 mio. skr. (663 mio. kr.). I samme periode sidste år havde banken et overskud på 793 mio. skr. (664 mio. kr.). En svag markedsudvikling i SEB's danske livsforsikring trækker ned, mens bankens erhvervsaktiviteter og Wealth Management klarede sig mere positivt, noterer banken.

- Efter en resultatmæssig fin start på året oplevede vi i andet kvartal, at udviklingen på kapitalmarkederne medførte et svagere resultatet i SEB Pension. Wealth Management oplevede en positiv resultatudvikling, ligesom vi kan glæde os over, at den fortsatte fremgang i vores corporate banking-aktiviteter er med til at sikre, at vi på landeplan kommer ud med et stabilt halvårsresultat, siger landechef i SEB Danmark, Peter Høltermand, i en kommentar.

/ritzau/FINANS