SEB kan ikke sælge tysk datterbank

Den svenske storbank SEB forsøger at sælge sin store tyske datterbank. Men der er ingen købere under den nuværende krise, skriver Financial Times Deutschland.

Foto: SEB. SEB har problemer med at sælge sine bankaktiviteter i Tyskland.
Læs mere
Fold sammen
I 2000 købte SEB den tyske Bank für Gemeinwirtschaft, BfG, for at ekspandere på det enorme tyske marked. Og i visse sammenhænge er det gået godt. En femtedel af SEB's fem mllioner kunder er i dag tysk.

Problemet er bare, at SEB i Tyskland aldrig har været en god forretning. Allerede i slutningen af 2005 erklærede SEB-topchefen Annika Falkengren at SEB skulle være lige så profitabel som resten af koncernen inden for to år, og det mål er langt fra lykkes. Hver gang SEB Deutschland får 100 euro i indtægter, forsvinder de 81 til driftsomkostninger, og egenkapitalforrentningen er elendige 5,8 procent.

Ingen købere trods salgsskilt
Derfor har SEB ifølge den tysksprogede erhvervsavis FT Deutschland hyret den amerikanske bank Morgan Stanley til at sælge den tyske datterbank, der har 174 filialer og 3.600 medarbejdere.

Ifølge avisen er der bare ingen købere. Tysklands to største banker, Deutsche Bank og Commerzbank, har selv rigeligt at slås med, mens den mest sandsynlige køber, den italiensk-ejede Hypovereinsbank, ifølge FT Deutschland har trukket følehornene til sig, og ikke-tyske banker vurderes af avisen til at være helt udelukkede som købere i øjeblikket.