Seadrill ser svaghed i borerig-marked

Norske Seadrill, der konkurrerer med Maersk Drilling i markedet for borerigge, ser kommende svaghed i rigmarkedet.

Foto: CLAUS FISKER. Maersk Drilling:A.P. Møller - Mærsks borerigdivision Maersk Drilling levede fint op til analytikernes forventninger til resultatet i tredje kvartal - og lidt til. I kvartalet omsatte divisionen for 2860 mio. kr. mod ventet 2794 mio. kr. ifølge estimater indsamlet for Ritzau Finans af SME Direkt. Det blev omsat til et driftsresultat, EBITDA, på 1334 mio. kr. mod ventet 1214 mio. kr., og et nettoresultat, NOPAT, på 837 mio. kr. mod ventet 688 mio. kr. I tredje kvartal sidste år havde Maersk Drilling en omsætning på 2386 mio. kr., hvilket blev vekslet til et driftsresultat på 976 mio. kr. og et overskud på 502 mio. kr. på bundlinjen.Kvartalsresultat: op 67 pct. til 837 mio. kr. Afkast i tredje kvartal: 11,7 pct. Direktør: Claus V. Hemmingsen
Læs mere
Fold sammen

Et marked, der ellers har boomet de sidste år. Den norske aktør venter dog fortsat solid efterspørgsel efter de højteknologiske og nye rigge og boreskibe, der er Maersk Drillings specialitet.

Seadrill understreger i forbindelse med sit regnskab, at de fundamentale forhold i branchen fortsat er gode. Dog er flere olieselskaber ifølge Seadrill mindre kapitalstærke og flere reevaluerer deres projekter.

- Som et resultat af opbremsningen i investeringerne i efterforskningen har vi observeret et fald i det overordnede antal indgåede kontrakter i markedet, leveringstiden og længden af ordrer, skriver Seadrill og fortsætter:

- I kontrast til 2012, da der var underkapacitet, er det klart, at kapaciteten nu er tilstrækkelig og markedet måske kan blive udfordret i 2014.

På den lyse side for Maersk Drilling venter Seadrill, at udfordringerne "vil kunne mærkes i høj grad" for almindelige rigge, mens "high-end"-rigge fortsat vil opleve fuld kapacitetsudnyttelse.

/ritzau/FINANS

Bertil Barkholt Fruelund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk